Opis fizyczny Proszek barwy białej do prawie białejRozpuszczalność (5% w kwasie azotowym) Przejrzysty, bezbarwny roztwórStrata przy suszeniu ≤ 3,0%Chlorek (Cl) ≤ 0,05%Zawartość (sucha podstawa) ≥ 79,0%
Czystość min. 97,0%Rozpuszczalność: łatwo rozpuszczalny w wodzie, hydrolizujeZastosowanie: odczynnik analityczny w analizie jakościowej i ilościowej, np. do oznaczania arsenu, złota, rtęci, bizmutu, reduktanta, np. jonów żelaza (III) lub rtęci (II),…
Czystość min. 98%Żelazo (Fe) max. 0,002%Ołów (Pb) max. 0,005%Siarczany (SO4) max. 0,002%Rozpuszczalność: łatwo rozpuszczalny w wodzie, hydrolizujeZastosowanie: odczynnik analityczny w analizie jakościowej i ilościowej, np. do oznaczania arsenu, złota,…
AGAR MACCONKEYKod: CM0007Pożywka różnicowa do izolacji bakterii z grupy coli i patogenów jelitowych w wodzie, produktach mlecznych i próbkach biologicznych.Typowa formuła * gm / litrPepton 20,0Laktoza 10,0Sole żółciowe 5.0Chlorek sodu 5.0Neutralny czerwony…
POTRÓJNY AGAR NA POTRÓJNY CUKRKod: CM0277ośrodek złożony do różnicowania Enterobacteriaceae przez trzy fermentacje cukru i produkcję siarkowodoruTypowa formuła * gm / litrProszek „Lab-Lemco” 3.0Ekstrakt drożdżowy 3.0Pepton 20,0Chlorek sodu 5.0Laktoza…